Internet

Hakerski napad: Ponovo zaustavljen pristup portalu Nezavisnih novina

Hakerski napad: Ponovo zaustavljen pristup portalu Nezavisnih novina
Hakerski napad: Ponovo zaustavljen pristup portalu Nezavisnih novina

BANJALUKA - U petak u 14.00 časova ponovo je izvršen jak hakerski napad na portal Nezavisne.com, a u 14.05 portal više nije bio dostupan, saopštila je redakcija portala Nezavisne. Portal je bio nedostupan pola časa koliko je napad trajao.

Ovo je drugi jak hakerski napad na naš portal u posljednjih 24 časa, a portal nezavisne.com bio je nedostupan iz istog razloga i u četvrtak uveče od 19.00 do 20.45 časova. 

Hakerski napadi su izuzetno jaki, a prema  IP adresama utvrdili smo da napadi dolaze iz cijelog svijeta, mada je jasno da su koordinisani iz jednog centra jer je njihova zajednička meta samo portal nezavisne.com i uskraćivanje njegove dostupnosti čitaocima i korisnicima.

Tražimo od nadležnih organa da hitno reaguju i lociraju napadače na naš portal i redakciji omoguće normalan nastavak rada.

Nezavisne će ukoliko se napadi nastave podnijeti  krivičnu prijavu protiv N. N. lica koja su nalogodavci i izvršioci napada.

Od novinarskih udruženja očekujemo da zahtjevaju od policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da utvrde ko stoji iza hakerskih napada na našu medijsku kuću.

Očekujemo od policije da nam pomogne da radimo svoj posao što nam je onemogućeno čestim i jakim hakerskim napadima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije