Internet

Španski sud suspendovao odluku o blokiranju Telegrama

Španski sud suspendovao odluku o blokiranju Telegrama
Foto: Pexels/Ilustracija | Španija zabranila Telegram

Viši sud Španije danas je suspendovao svoju raniju odluku o blokiranju društvene mreže Telegram, navodeći da će sačekati policijski izvještaj o uticaju eventualne zabrane korišćenja ove platforme u Španiji.

Nekoliko medijskih kompanija u Španiji, kao što su Аtresmedia, Mediaset, EGEDA i Telefonika, podigle su tužbu protiv Telegrama, tvrdeći da ta aplikacija omogućava klijentima da bez dozvole koriste njihov medijski sadržaj, prenosi Rojters,

Sudija Santjago Pedras je prethodno u petak pristao na blokadu Telegrama dok traje istraga, ali sada je promijenio odluku.

Prema istraživanju španskog regulatora, Telegram je četvrta najpopularnija aplikacija za razmjenu poruka u Španiji, koji koristi skoro 19 odsto anketiranih građana.

Osnivač i vlasnik te platforme Pavel Durov je u intervjuu za Fajnenšel tajms (FT) ranije izjavio da Telegram ima 900 miliona aktivnih korisnika mjesečno i da se bliži profitabilnosti.

On je dodao da je Telegram, koji je na početku 2021. godine imao 500 miliona korisnika, zaradio "stotine miliona dolara" nakon što je prije dvije godine uveo reklame i premijum pretplatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije