Internet

Srušen Popcorn Time, piratski servis za gledanje filmova

Srušen Popcorn Time, piratski servis za gledanje filmova
Srušen Popcorn Time, piratski servis za gledanje filmova

Stranica Popcorntime.io je srušena. Prema informacijama koje dolaze sa TorrentFreaka, programer Popcorn Timea je rekao: "Srušio sam sve servere, ništa više ne mogu učiniti. Izbrisao sam sve logove koji mogu biti štetni za druge programere."

Odluka o rušenju stranice došla je nakon konstantnih napada na DNS.

Klonovi servisa i dalje postoje, no ovo označava eliminaciju službenog, najpopularnijeg nasljednika originalnog Popcorn Timea.

Osim toga, postoji još nekoliko problema - popularna Popcorn Time biblioteka YIFY takođe se suočava s isključenjima te je i dalje na meti regulatornih grupa kao što je MPAA (The Motion Picture Association of America).

Butter, novi projekat pokretača Popcorn Timea, takođe više nije siguran, no i dalje je dostupan na GitHubu i najvjerovatnije će i dalje biti u funkciji kada se prašina malo slegne.

Butter autorska prava ne krši direktno, samo omogućava lakše pokretanje filmova i serija sa Bittorenta. Butter pruža sve što vam je potrebno za jedan "odličan streaming servis", bez direktnih linkova koji vode do piratstva.

Predstavljen je na blogu Popcorn Time stranice, ali je vrlo brzo deaktiviran zbog napada na DNS. Popcorn Time tehnologija želi se predstaviti kao legitiman sevis koji istovremeno pruža usluge koje osiguravaju sadržaj zaštićen autorskim pravima.

Popcorn Time više nije dostupan, a vjerovatnost da se može spasiti je, nažalost, vrlo mala.

(NN/zimo.dnevnik.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije