Internet

You Tube uklonio 150.000 video-snimaka djece

You Tube uklonio 150.000 video-snimaka djece
Foto: You Tube | You Tube uklonio 150.000 video-snimaka djece

Američki sajt You Tube saopštio je da je obrisao više od 150.000 video-snimaka djece koje su pratili neprimjereni komentari, čak i pedofilskog karaktera.

Zbog takvih komentara, više poznatih kompanija koje se reklamiraju na You Tube-u odlučilo je da povuče svoje reklame sa tog sajta, pa je zato You Tube, kako bi umirio kompanije čije reklame mu donose bitan dio prihoda, ukinuo nekoliko desetina stotina naloga, obrisao više od 150.00 simaka i blokirao komentare na 625.000 video-snimaka.

Takođe, You Tube je zabranio objavljivanje reklama uz "više od dva miliona video-snimaka i 50.000 kanala koji su povezivani sa porodičnom sadržinom, ali to nije bio slučaj", prenosi francuska televizija Erop 1.

Sve je počelo kada je prošlog petka britanski "Times" objavio da se reklame velikih kompanija kao što su "Adidas", "Amazon" i "Mars" pojavljuju na You Tube-u pored video-snimaka djece ili tinejdžera, koji su najčešće objavljeni bez "zadnjih namjera", ali koji su izazvali pedofilske karaktere korisnika te platforme.

You Tube je, takođe, saopštio da je pooštrio propise kad je riječ o postavljanju video-snimaka na kojima se pojavljuju djeca.

"Imamo jasnu politiku protiv video-snimaka i komentara na You Tube koji predstavljaju djecu kao seksualne objekte ili ih iskorišćavaju i mi je strogo primjenjujemo svaki put kada smo upozoreni na takvu sadržinu", rekao je portparol You Tube.

Ovo je drugi put ove godine da se You Tube suočava sa polemikom ovog tipa, napominje francuska televizija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije