Internet

Zaboravite na Instagram, svi se prebacuju na Flipagram

Zaboravite na Instagram, svi se prebacuju na Flipagram
Zaboravite na Instagram, svi se prebacuju na Flipagram

Flipagram vam omogućuje kreiranje svojevrsnog kolaža, kombinacije fotografija, tekstova i muzičkog sadržaja, a sve to u video zapisu koji ne može biti duži od 30 sekundi

I to je najveća razlika između Flipagrama i trenutno popularnije aplikacije Instagrama.

Ali, kako stvari stoje, Flipagram bi mogao preuzeti primat od Instagrama. Prije dvije godine Flipagram je bio pri dnu liste foto aplikacija, a samo godinu dana kasnije zabilježen je rast od 30 miliona korisnika mjesečno. Na primjer, Facebooku je trebalo tri godine za takve brojke, a Snapchatu dvije.

U samo nekoliko mjeseci Flipagram se popeo na vrh liste najpopularnijih aplikacija. Štaviše, u čak 87 zemalja Flipagram je “broj jedan” app za iPhone korisnike.

Kako je rasla popularnost tako su se javljali i investitori, pa je idejni tvorac Farhad Mohit odjednom imao slatke brige. Na kraju je u njegov start up stiglo 70 miliona dolara koje su očito pametno iskoristili jer Flipagram je danas prijetnja svim društvenim mrežama.

Mohit je dio novca iskoristio da bi potpisao ugovore s glavnim muzičkim izdavačima i distributerima, tako da korisnici slobodno mogu dodavati praktično bilo koju pjesmu. A Instagram nema tu opciju.

Ono što privlači korisnike je jednostavan upload video sadržaja. Osim toga, video prilozi korisnika se brzo i lako pretražuju. A Mohit predviđa dalji rast nakon što 1. decembra predstave mogućnost jednominutog video zapisa umjesto dosadašnjih 30 sekundi.

“Mi smo na početku velike vizije”, poručio je Mohit.

(nn, net.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije