Nauka

Nagrade najboljim istraživačima

Nagrade najboljim istraživačima
Nagrade najboljim istraživačima

BANJALUKA - Četvrti festival nauke u Banjaluci završen je u petak svečanom akademijom na kojoj su uručene nagrade najboljim mladim istraživačima, naučnoistraživačkim institucijama te nagrade za najbolji naučni časopis i naučnu knjigu.

Za najboljeg mladog istraživača prvog ciklusa studija proglašena je Sofija Krneta, za najboljeg mladog istraživača iz oblasti umjetnosti prvog ciklusa studija Stojan Bojić, najbolji mladi istraživač iz oblasti umjetnosti drugog ciklusa studija je Sonja Marković, a najbolji mladi istraživač trećeg ciklusa studija je Dragan Milovanović.

Najboljom naučnoistraživačkom institucijom proglašeni su medicinski fakulteti univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, za najbolji naučni časopis "Savremeni materijali" u izdanju Akademije nauka i umjetnosti RS, a za najbolju naučnu knjigu - "Sokrat: Melodija filozofije" profesora Zorana Arsovića sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Jasmin Komić, ministar nauke i tehnologije RS, rekao je da su ove nagrade u funkciji podsticaja naučnoistraživačkog rada na ovim prostorima i motivacija mladima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije