Nauka

Robot Eldrik stručnjak za golf (VIDEO)

Robot Eldrik stručnjak za golf (VIDEO)
Robot Eldrik stručnjak za golf (VIDEO)

Kompanija Golf Laboratories već 20 godina predstavlja glavni autoritet na polju testiranja golf palica i loptica, te je proizvela i robota golfera kojeg prodaju proizvođačima opreme i školama golfa, te ga često promovišu na raznim takmičenjima.

Na nedavno održanom golferskom turniru 2016 Waste Management Phoenix Open na terenu TPC Scottsdale, GL-ov robot pod nazivom Eldrick je izveo nevjerojatan udarac, pogodivši iz prve rupu broj 16 koja se nalazila na udaljenosti od 150 metara, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Golf Laboratories navodi da se njegovi roboti mogu vrlo jednostavno i brzo programirati prema zahtjevima terena, GPS podacima, palicama i lopticama koje se koriste, vremenskim podacima i podacima o smjerovima i jačinama vjetrova, a u svojem softveru imaju i sistem koji može imitirati bilo kakve zamahe pravih igrača.

Valja reći da je ovo prvi puta da je jedan robot iz prve pogodio rupu i to iz samo 5 pokušaja, pa je stoga razdragano mnoštvo odmah počelo bacati boce piva na "green", prema tradiciji koja svoje korijene vuče iz 1997. godine, kada je Tiger Woods takođe postigao "as" na istoj rupi.

(NN, vidi.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije