Programi

5 hi-tech trendova koji nam dolaze u 2016.

5 hi-tech trendova koji nam dolaze u 2016.
5 hi-tech trendova koji nam dolaze u 2016.

Napreci u tehnologiji se kreću brzinom svjetlosti, ali to ne znači da ne možemo vidjeti trendove koji nam tek dolaze.

Na primjer, nosiva tehnologija je bila vruća tema nekoliko godina prije nego što je nastala „eksplozija“ fitnes trakera, dok su se netbook - ovi razvili u čudesne tablete koje danas najviše koristimo.

Pa, šta nam dolazi u ovoj godini sigurno se pitate? Pogledajte ovih pet gadžeta i tehnoloških napredaka koje ćemo moći da imamo...

1. Virtuelna realnost: San o Matriksu iz ’90 - ih i postojanju virtuelne stvarnosti dolaze u pravu realnost u 2016. godini zajedno sa puštanjem Playstation VR -a, koji će potpuno osobu koja igra igirice uvesti u taj svijet i pojačati vaše iskustvo. Izmijenjena stanja realnosti su počele polako da dolaze do naše kolektivne svijesti prije nekoliko godina sa pojačanom realnošću (kada je sredina u pravom svijetu promijenjena sa zvukom, grafikom, slikama i ostalim - Google  naočare), i od tada polako viđamo VR u našoj listi želja. Nakon Oculus - a, Google Cardoboard-a i HTC Vive-a, jasno je da će 2016. biti godina virtuelne realnosti.

2. Fleksibilni ekrani: Sklopivi telefoni i fleksibilne narukvice nisu samo dijelovi vaše mašte; Makar nisu u 2016. godini. Kompanija Ployera je spremna da donese fleksibilni, digitalni materijal u svijet ove godine u formi narukvica i satova, pod nazivom “Wove”. Čak će i fitnes trakeri postati još tanji!

3. Autonomni automobile: Google nije jedina kompanije sa automatskim automobilima bez vozača. Godina 2016. godina će biti u znaku vozila koja se sama kreću bez vozača - Tesla, Volvo, Gm, Nissan i Audi testiraju samovozeće modove i opremu u njihovim predstojećim modelima.

4. Još više dronova: Da, dronovi su već nekoliko godina vruća tema i mogu se nabaviti u svim boljim prodavnicama koje se bave tehnologijom. Sada kada GoPro izlaže svoj Karma model, dronovi će da postanu klasika i “mainstream”.

5. Naručivanje preko poruka: Aplikacije su način života, ali pisanje poruka prerasta u nešto više od samog oblika komunikacije sa emotikonima. Servisi kao što su Magic ili Go Butler koriste pisanje poruka za naručivanje ili rađenje bilo čega što poželite. Samo pošaljite poruku Magic - u kako biste naručili nešto (npr. picu ili kafu), a ljudi iza aplikacije će vam donijeti to što vam treba. Možete ih pitati čak da pogledaju mjesto na koje treba da idete ili da isprobaju hranu iz fast food - a i prije nego što je naručite. Ko to još ne bi želio?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije