Programi

"Microsoft" je gadno zabrljao, možda ste u opasnosti

"Microsoft" je gadno zabrljao, možda ste u opasnosti
"Microsoft" je gadno zabrljao, možda ste u opasnosti

Ako ste korisnik operativnog sistema Windows 7 i ako su vam postavke podešene tako da se svi novi dodaci i bezbjednosne ispravke (zakrpe) automatski skidaju (ili ih sami aktivirate a da ne obraćate pretjeranu pažnju št< točno skidate), budite na oprezu jer "Microsoft" je upravo potvrdio da je s jednom od najnovijih zakrpa nešto ozbiljno pošlo po zlu, te toplo preporučuje njeno uklanjanje s kompjutera.

Kako piše "Forbes", riječ je o zakrpi pod nazivom "KB 3004394", koja kod korisnika izaziva čitav niz problema, između ostalog onemogućuje instalaciju ili skidanje novih dodataka za neke grafičke drivere, kao što je Catalyst Omega. Probleme su prijavili i korisnici koji su pokušali da instaliraju GeForce drivere, piše Jutarnji list.

"Microsoftova" preporuka objavljena na službenim stranicama je u početku bila da se sporna zakrpa ručno deinstalira s računala, a kasnije je objavljena potpuno nova zakrpa čijom bi instalacijom trebao biti uklonjen problem.

Korisnici su u međuvremenu uvidjeli da je haos nakon instalacije sporne zakrpe "KB 3004394" zahvatio i USB 3.0 drivere, te da je čak došlo do isključivanja prilično važnog Windows Defendera, koji bi trebao štititi kompjuter od malwarea.

U samom "Microsoftu" to zasad nisu potvrdili, ali su priznali da bez uklanjanja "KB 3004394" neće biti moguće instalirati buduće dodatke za Windows 7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije