Banja Luka

Banjalučki odbornici usvojili Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu

Banjalučki odbornici usvojili Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu
Foto: Grad Banjaluka | Banjalučki odbornici usvojili Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu

BANJALUKA - Skupština grada Banjaluka večeras je usvojila Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu u iznosu od 222.992.000 KM što je 11 miliona više u odnosu na budžet.

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković rekao je Srni da je od 50 tačaka Skupština usvojila 49, a da potrebnu većinu nije dobila tačka koja se odnosi na izmjene i dopune o kreditnom zaduženju iz 2023. godine.

"Usvojena je i stopa poreza na nepokretnost, nažalost odbornici su odbili moj prijedlog zaključka kojim sam htio da definišem da u rebalansu za ovu godinu moramo naći potreban iznos za izjednačavanje subvencija za porodice čija djeca idu i u privatne i u javne vrtiće", izjavio je Ninković.

Prema njegovim riječima, time bi bio riješen problem prema ovim ljudima, ali odbornici nisu imali sluha za tu vrstu zaključka.

Podršku je dobio i prijedlog rezolucije o zabrani rada kladionica, kazina i automat-klubova u blizni škola, kao i odluka o rekonstrukciji sistema Banjica, koja se zbog prekoračenja roka ponovo morala naći pred odbornicima.

Ninković je naveo da je usvojen i set regulacionih planova i prijedloga odluka o zamjeni nekretnina sa individualnim licima u Banjaluci.

Usvojen je i prijedlog odluke o kreditnom zaduženju za finansiranje kapitalnih investicija, a riječ je o 1,5 milion KM koji se odnose na finansiranje projekta izgradnje sportske gimnazije - sportskog odjeljenja u Gimnaziji.

Odbornici Skupštine grada Banjaluka su pred početka glasanja, na prijedlog odbornika Demosa Slobodana Stanarevića minutom ćutanja odali počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije