Banja Luka

Besplatni pregledi kože na "Akvani"

Besplatni pregledi kože na "Akvani"
Besplatni pregledi kože na "Akvani"

BANJALUKA - Veliki broj Banjalučana odazvao se besplatnim pregledima kože koje je kompanija DM u neđelju organizovala na bazenima "Akvana".

Serija dermatoloških pregleda dio je kampanje "Djeca sunca", koja se tokom jula održava na popularnim kupalištima širom Bosne i Hercegovine.

"Već četiri godine organizujemo kampanju 'Djeca sunca', gđe DM nudi besplatne dermatološke preglede na javnim kupalištima. Tako smo i ove godine odlučili da to bude u pet gradova, a jedan od njih je svakako Banjaluka", rekla je Ivana Vidović iz odjela marketinga kompanije DM.

Dodala je da su svi posjetioci bazena mogli obaviti dermatološki pregled, dobiti savjete od dermatologa i takođe snimiti svoju kožu UV kamerom.

"DM je ovom prilikom prvi put u BiH omogućio svim zainteresovanim da snime svoju kožu UV kamerom te na taj način dobiju uvid o tome kakav utjecaj sunčeve UV zrake ostavljaju na kožu i kako je veoma važna pravilna zaštita prilikom izlaganja suncu", istakla je Vidovićeva.

"Dugotrajno nekontrolisano izlaganje suncu uzrokuje nastanak degenerativnih i malignih bolesti na koži. Veoma je važno da građani shvate kako kožu nije potrebno štititi samo tokom ljetnog perioda, već se ne smije zanemariti refleskija sunčevih zraka od različitih površina kao što su snijeg, voda, pijesak, beton i trava, te na prodiranje UV zraka pri oblačnom vremenu", kazao je Zoran Vrućinić, dermatovenerolog sa Klinike za kožne i polne bolesti UBKC Banjaluka

Posjetioci svih generacija uživali su u nizu zabavnih aktivnosti koje je DM pripremio, dok su se mališani u veselom kutku družili s klaunom i na zabavan način dobili uputstva o pravilnoj zaštiti kože.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije