Banja Luka

Besplatno zemljište za zapošljavanje 30 radnika

Besplatno zemljište za zapošljavanje 30 radnika
Besplatno zemljište za zapošljavanje 30 radnika

BANJALUKA - Novi pravilnik o uslovima i načinu otuđenja gradskih nepokretnosti, po kojem bi investitori ubuduće mogli da zemljište za izgradnju novih pogona dobiju besplatno ili ispod tržišne cijene, predložio je danas Skupštini grada Igor Radojičić, gradonačelnik.

"S ciljem privlačenja novih investicija i jačanja privrednih aktivnosti na području grada, novim pravilnikom, koji će se naći pred odbornicima na sjednici zakazanoj za peti april, ovu benificiju bi mogli ostvariti investitori koji se obavežu da će zaposliti najmanje 30 novih radnika u periodu od četiri godine", rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da bi, prema prijedlogu pravilnika, Skupština grada, prije prodaje, određivala koji to projekti ispunjavaju uslove da bi bili proglašeni investicionim projektom od posebnog značaja za lokalni ekonomski razvoj.

"Gradske nepokretnosti iz ovih kategorija bi se prodavale isključivo na javnom konkursu. Zbog zakonskih ograničenja, vlasti dosad nisu imale mogućnost da nekretnine u gradskoj svojini investitorima daju bez naknade. Sa stupanjem na snagu Zakona o stvaranim pravima, stvorena je zakonska podloga za ovakav način privlačenja investitora", kažu u Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije