Banja Luka

Bogdanić: Banjalučka Medicina omogućava kvalitetno znanje

Bogdanić: Banjalučka Medicina omogućava kvalitetno znanje
Bogdanić: Banjalučka Medicina omogućava kvalitetno znanje

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je danas da se na banjalučkom Medicinskom fakultetu stekne kvalitetno znanje, što pokazuje to da diplomci i oni koji su završili specijalističke studije lako nalaze posao i van prostora Srpske.

"Završetak ovog fakulteta otvara mogućnosti zapošljavanja i u Srpskoj, a očigledno je zanimanje konkurentno i u EU, i stoga vjerovatno i broj upisanih studenata govori o velikom interesovanju za ovaj fakultet", rekao je Bogdanić novinarima, prisustvujući prijemu za studente Medicinskog fakulteta povodom početka nastave.

On je izrazio očekivanje da će studenti dobiti kvalitetnu nastavu, dobru edukaciju, dodajući da će, nakon završetka Fakulteta, imati mogućnosti da nađu posao ne samo na ovim prostorima.

"Činjenica je da bi bilo dobro da se svi oni zaposle ovdje. Ako ne budemo u mogućnosti da im svima obezbijedimo radna mjesta, bitno je da su dobili zanimanje kojim mogu biti konkurentni na tržištu rada", naglasio je Bogdanić.

Dekan Medicinskog fakulteta Milan Skrobić rekao je da se na ovu visokoškolsku ustanovu upisuju uglavnom najbolji srednjoškolci iz Srpske, i izrazio očekivanje da će, u saradnji sa nastavnicima i asistentima, imati jednu nadprosječnu generaciju.

On je naveo da je u prvom roku na Medicinski fakultet upisano 70 kandidata po rang-listi, plus 10 kandidata koji su strani državljani.

Skrobić je dodao da je Vlada Srpske, u međuvremenu, donijela odluku da lista bude proširena za još 50 kandidata, zbog izvanrednih kandidata koji su konkurisali na ovaj fakultet i koji su sa visokim uspjehom položili prijemni ispit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije