Banja Luka

Borik dobija još dva igrališta

Borik dobija još dva igrališta
Foto: Ilustracija | Borik dobija još dva igrališta

BANJALUKA - Mališani u naselju Borik uskoro će dobiti još dva nova igrališta, i to u ulicama Knežopoljskoj i Rade Vranješević, a za njihovu izgradnju biće izdvojeno oko 100.000 KM.

Rečeno je u petak nakon što je gradonačelnik Igor Radojičić potpisao ugovore o donaciji igrališta sa predstavnicima kompanija "Malbašić", "Gradip", "Hidrokop" i "Aragosta". 

Radojičić je rekao da grad obezbjeđuje lokacije i dozvole, a društveno odgovorne kompanije obezbjeđuju opremanje igrališta.

"Sada su nam se pridružile četiri domaće, ali i regionalne kompanije, koje su prepoznale ovu akciju i odlučile se da u svom gradu djeci i roditeljima doniraju igrališta i obraduju sve one koji to očekuju", kazao je Radojičić.

On je najavio da su u pripremi novi ugovori za izgradnju igrališta, te pozvao sve zainteresovane kompanije da se uključe u akciju, a lokacije za igrališta postoje kako u gradskom, tako i u prigradskom i seoskom području.

Veljko Jarić, direktor kompanije "Aragosta", rekao je da su prepoznali značaj ove akcije i da su je zato podržali.

"Nadam se da će igrališta koristiti djeci koja žive u njihovoj blizini, ali i drugima. Akcija grada je odlična ideja i nadam se da će animirati i druge kompanije da je podrže", naglasio je Jarić.

Novih 30 parking mjesta u Lazarevu

Ulica braće Podgornika u naselju Lazarevo dobila je novo ruho, ali je i bogatija za 30 novih parking mjesta.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da je za ove radove izdvojeno oko 120.000 KM.

Naglasio je da je saniran kolovoz u dužini od 800 metara, te da se novoizgrađeni parking nalazi kod stadiona Fudbalskog kluba Željezničar, kao i da je ovom prilikom urađena horizontalna signalizacija.

"Ovog ljeta radimo na više lokacija u gradu, od Debeljaka, preko Lauša, do Lazareva", rekao je Radojičić i dodao da je u Lazarevu u toku rekonstrukcija trotoara u Ulici vojvode Prijezde u dužini od 400 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije