Banja Luka

"Croatia osiguranje" donirala igralište mališanima u naselju Aleja - Centar

"Croatia osiguranje" donirala igralište mališanima u naselju Aleja - Centar
Foto: Jelena Đurđević | "Croatia osiguranje" donirala igralište mališanima u naselju Aleja - Centar

BANJALUKA - Mališani u Ulici Branka Ćopića u naselju Aleja - Centar dobili su novo igralište, koje je donirala kompanija "Croatia osiguranje". Igralište su svečano otvorili gradonačelnik Igor Radojičić i Ivan Luburić, direktor "Croatia osiguranja" za BiH .

Na dječjem igralištu postavljeno je nekoliko savremenih rekvizita za igru, kao što su multifunkcionalna kula robot, klackalica, ljuljaška i njihalica.

Izgrađeno je po najsavremenijim svjetskim standardima, a ispod svake sprave nalazi se antistres gumena podloga. Postavljene su i klupe i kante za otpatke, a procijenjena vrijednost je oko 35.000 KM. Radojičić je rekao da, iako je već polovina decembra, još se ne završava akcija otvaranja igrališta.

"Ovo je deseto jubilarno igralište u okviru akcije sa društveno-odgovornim kompanijama i do sada je kroz donaciju u opremi i radovima u toj akciji obezbijeđeno više od 700.000 KM, ali ipak je najvažnije da smo dobili zadovoljne roditelje i djecu", kazao je Radojičić.

On je za četvrtak najavio otvaranje nova dva igrališta u naselju Borik.

"U Aleji - Centar živi puno mladih bračnih parova i djece i jedan od njihovih prijedloga je da imaju više prostora i sadržaja za djecu", rekao je Radojičić.

Ivan Luburić, predsjednik Uprave "Croatia osiguranja", kazao je da im je posebna čast što imaju priliku da mladosti grada poklone dječje igralište.

"Drago mi je da ovdje stanuje puno mladih obitelji. U centru poslovanja i vrijednosti 'Croatia osiguranja' preko 130 godina na ovim prostorima upravo jeste porodica, djeca i mladi naraštaji. To su naše dugoročne vrijednosti, u njih ulažemo i želimo da se prepoznaju na tržištu", dodao je Luburić.

Ova kompanija donirala je Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje  posebne strunjače koje su prilagođene za igru djece.

Trogodišnja Elena kaže da joj se jako sviđa igralište, a njena baka je kazala da joj je drago što će sada imati gdje da izvede unuku  da se igra. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije