Banja Luka

Počela gradnja šoping-mola Delta Planet u Banjaluci

Počela gradnja šoping-mola Delta Planet u Banjaluci
Foto: Vladimir Stojaković | Delta počela gradnju šoping-mola Delta Planet u Banjaluci

BANJALUKA - Kompanija Delta Real Estate počela je danas izradnju šoping mola „Delta Planet“ u Banjaluci.

Kamen temeljac postavio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. Ovaj centar, veličine 62.500 metara kvadratnih, biće najveći u BiH. Investicija je vrijedna 70 miliona evra. Otvaranje mola planirano je na jesen 2018. godine.

„Kompanija Delta Real Estate najavila je širenje poslovanja na region i zemlje EU. Zadovoljstvo nam je što to potvrđujemo otvaranjem gradilišta u Banjaluci. Želim da se zahvalim nadležnim institucijama na saradnji jer smo za dva i po meseca uspeli da dobijemo sve nedophodne dozvole za otvaranje gradilišta. To je primer pravog odnosa prema investitorima. Radujemo se što ćemo građanima Banjaluke i regiona omogućiti da kupuju, zabave se i uživaju u sadržajima našeg centra“, rekao je Dejan Jeremić, viši podpredsjednik za operativne poslove Delta Holdinga.

Zorana Ždrale, direktor Delta Real Estate-a, rekla je da je ovo veliki momenat za njihovu kompaniju.

"Jako smo uzbuđeni i vjerujem da će ovo biti još jedan od uspešnih projekata koje je Delta radila, uspešan poput dva postojeća Delta sitija u Beogradu i Podgorici", rekla je Ždrale.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da grad u kome se dešavaju ovako velike investicije je srećan grad i da time postaje regionalni, trgovinski, ugostiteljski i turistički centar.

"Izuzetno je važan broj radnih mjesta koje će se otvoriti, te sa nekoliko ovakvih investicija Banjaluka bi ustvari rješila problem velikog broja nezaposlenih", rekao je Radojičić i dodao da je svakog aspekta finansijskog, regionalnog, političkog, efekta zaposlenih, ovo izuzetna stvar.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske iskazao je zadovoljstvo činjenicom da su rasčišćene sve pretpostavke, formalnosti, te da danas počinje gradnja koja će dovesti do novog šoping mola do kraja iduće godine.

"Ovo je velika investicija koja je veoma dobra za Republiku Srpsku i Banjaluku, jer se gradi 62.000 metara kvadratnih šoping mola koji će zaposliti 2.500 radnika i koji će u investicionom smislu koštati 70 miliona evra", rekao je Dodik.

Dodao je da iako se tretira kao inostarana investicija, ona u našem mentalnom poimanju je domaća, jer dolazi iz Srbije.

Dejan Jeremić, viši potpredsjednik za operativne poslove Delta Holdinga da je ova godina veoma značajna za Delta Holding, jer se regionalno šire što su odredili kao strateški dio njihovog poslovanja.

"Postavljanje kamen temeljca je potvrda našeg opredjeljenja i radujemo se što ćemo Banjaluci i ovom regionu omogućiti da ima mjesto gdje će građani moći da provode vreme da se druže, raduju, da imaju mogućnost da kupe određene brendove koji trenutno nisu prisutni ovdje", rekao je Jeremić.

Istakao je da će Banjalučani pored niza novih brendova, mesta gdje će se moći pojesti izvesna hrana, imati i bioskop sa više sala gde će moći pogledati najmodernije filmove, te dodao da će prilikom otvaranja biti otvoreno i 2.500 radnih mjesta, a dnevno će na gradilištu raditi 500 ljudi.

Zbog veličine i načina gradnje po najvišim svjetskim standardima, ovaj centar dovešće poznate svjetske brendove u Banjaluku. Osim prodavnica, u centru će se naći i bioskop na 1.500 metara kvadratnih, sa pet bioskopskih sala i najmodernijom tehnologijom. Tržni centar imaće 1.000 parking mjesta, supermarket i dio sa restoranima.

Na gradilištu Delta Planeta radiće više od 500 ljudi, a po otvaranju šoping mola, RS dobiće i 2.500 novih radnih mjesta.

Delta Real Estate posluje u okviru Delta holdinga, poznata je po izgradnji šoping molova Delta City u Beogradu i Podgorici, Delta Park u Kragujevcu, naselja „Belvil“ na Novom Beogradu itd.

Kompanija strateški svoje poslovanje širi na region i EU. U septembru ove godine otvara hotel „Inercontinental“ u Ljubljani, a u planu su i drugi projekti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije