Banja Luka

Dragan Čavić gostovao na Nes radiju: Dovođenje pitke vode prioritet broj jedan

Dragan Čavić gostovao na Nes radiju: Dovođenje pitke vode prioritet broj jedan
Dragan Čavić gostovao na Nes radiju: Dovođenje pitke vode prioritet broj jedan

BANJALUKA - Prioritet broj jedan za buduću gradsku administraciju je dovođenje pitke vode u prigradska i seoska područja i pročišćivanje Vrbasa, rekao je Dragan Čavić, kandidat za gradonačelnika Banjaluke ispred Saveza za promjene, gostujući na Nes radiju.

"Sramota je da ljudi u 21. vijeku nemaju vode u području koje obiluje vodom. Sramota je da Vrbas ovoliko smrdi, što znamo svi mi koji živimo blizu rijeke. Jedina investicija sadašnje vlasti u Vrbas je postavljanje tabli 'Zabranjeno kupanje, opasno po zdravlje'", rekao je on, i dodao da je potrebno završiti priču oko prečišćavanja te rijeke, ali i uspostaviti drugačiju poresku politiku. 

Naglasio je da bi bilo maliciozno reći da trenutna administracija nije ništa dobro uradila, navodeći primjer činjenice da je Banjaluka jako čist grad, ali je dodao da postoji mnogo stvari koje ne valjaju i koje treba mijenjati.

Dodao je da Banjaluka ima izozove koje treba hitno riješiti poput finansijskih gubitaka Toplane, Akvane i gradskih preduzeća, te da treba da se zajednički djeluje prema Narodnoj skupštini RS, bez obzira iz koje stranke ko dolazi. Istakao je da je hitno potrebno donijeti Zakon o administrativnom centru, koji bi olakšao gradu da dođe do potrebnih prihoda za njegov razvoj.

"To treba da bude posao i mene i g. Radojičića, i u tome ne treba da se razlikujemo. Ništa nam ne znači to što ćemo mi da postavljamo personalna pitaja jedan drugom. Valjda nam je bitnije da kažemo građanima šta ćemo raditi i to je obaveza i moja i njegova, bez obzira ko je na vlasti u Republici, i da vršimo pritisak na vlast, pa i na parlament, da donose zakone koji su u interesu Banjaluke", rekao je on.  

Istakao je da kao primjer može poslužiti period kad je on bio predsjednik Republike a Dragoljub Davidović gradonačelnik Banjaluke, kada je, kako je rekao, na njegovu inicijativu prije reforme odbrane omogućeno da Banjaluka dobije niz vojnih lokacija, poput prostora sadašnjeg studentskog kampusa ili lokacije gdje se sada nalazi Administrativni centar.

"Lično sam bio na sjednici vlade kojom je predsjedavao gospodin Mikerević, i tada smo u Banjaluci na moje insistiranje dodijelili kampus koji je bio sjedište Komande Vojske RS. Imao sam ogroman problem sa tadašnjim generalštabom i postavio sam im ultimatum da ću ih smijeniti ako ne isele iz kasarne", rekao je on.

Prema njegovom mišljenju, potrebno je na drugačiji način raspolagati gradskim zemljištem koje se, kako je istakao, može iskoristiti za izgradnju vrtića i drugih objekata. Zemljište treba, kako je rekao, prodavati na licitacijama a ne na način kako je urađeno sa zemljištem Poljoprivredne škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije