Banja Luka

Gavranović: Grad tužio Evropsku ekspertsku grupu zbog prevare

Gavranović: Grad tužio Evropsku ekspertsku grupu zbog prevare
Gavranović: Grad tužio Evropsku ekspertsku grupu zbog prevare

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović potvrdio je da je Grad Banjaluka tužio međunarodnu međuvladinu organizaciju "Evropska ekspertska grupa" /EEG/.

Banjaluka traži vraćanje sredstava koja su isplaćena na osnovu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji iz 2007. godine.

Gavranović je rekao novinarima da je o tome saznao iz medija i provjerio informaciju, te potvrdio da je ta organizacija tužena i da je očigledno riječ o falsifikovanim dokumentima.

"To je moguće na tržištu, svašta se dešava", dodao je Gavranović.

On je rekao da ne želi da govori o detaljima, jer nije upoznat o slučaju.

"Znamo da je bila dobra namjera da se dođe do određenih sredstava preko određenih međunarodnih fondova ili fondova EU i u tom smislu su grad i Vlada svojevremeno davali saglasnosti za apliciranje na te projekte", dodao je Gavranović.

Prema pisanju medija, međunarodna međuvladina organizacija "Evropska ekspertska grupa" /EEG/, predstavljajući se kao ovlaštena za pripremu, kandidovanje i koordinaciju projekata kod Evropske komisije, prevarila je grad Banjaluka za nekoliko stotina hiljada evra.

Prema navedenim informacijama, EEG-u je 2007. i 2008. godine isplaćeno najmanje 200.000 evra, ali sumnja se da je ta cifra daleko veća i iznosi čak 760.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije