Banja Luka

Gavranović: Nastaviti sa podrškom centru Zaštiti me

Gavranović: Nastaviti sa podrškom centru Zaštiti me
Gavranović: Nastaviti sa podrškom centru Zaštiti me

BANJALUKA - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Slobodan Gavranović izjavio je da će grad nastaviti da pruža podršku Javnoj ustanovi "Centar Zaštiti me" za obrazovanje djece ometene u razvoju, kako bi se njen kapacitet proširio.

Gavranović je nakon posjete ovoj ustanovi rekao da će grad zajedno sa resornim ministarstvima i minadžmentom ove ustanove tražiti rješenja kako bi se povećao obuhvat djece korisnika usluga centra, s obzirom da je sve veći broj djece u stanju potrebe.

On je izrazio zadovoljstvo načinom na koji funkcioniše ovaj centar, naglasivši da se u pomoći njegovom radu ne mogu štedjeti sredstva kako bi se pružilo obrazovanje i pomoć u socijalizaciji djece u stanju potrebe.

Prema njegovim riječima, Grad Banjaluka godišnje izdvaja od 80.000 do 150.000 KM budžetskih sredstava za pomoć ovoj ustanovi, iako u njenom finansiranju učestvuju i Vlada RS i resorna ministarstva.

On je podsjetio da je uz pomoć Banjaluke ova ustanova počela sa radom, s obzirom da je grad dao zemljište i obezbijedio uslove za izgradnju njenog objekta.

Direktor Centra "Zaštiti me" Zorica Kuzmanović-Vasilić rekla je da se u ovoj ustanovi trenutno obrazuje i vaspitava 230 učenika iz cijele RS, od kojih je 61 smješten u internat i pohađa srednju školu.

Ona je dodala da se broj djece korisnika svaki dan povećava, zbog čega je neophodna maskimalna podrška kako bi takva djeca realizovala svoje pravo na obrazovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije