Banja Luka

Gavranović: O gradnji crkve odlučiće odbornici

Gavranović: O gradnji crkve odlučiće odbornici
Gavranović: O gradnji crkve odlučiće odbornici

BANJALUKA - Da li će doći do usvajanja izmjene dijela regulacionog plana za Borik, po kojem je predviđena gradnja crkve na mjestu igrališta, odlučiće Skupština grada nakon javnog uvida, rekao je gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Prvi radni dan avgusta on je proveo na kafi sa sugrađanima, kojih je ovaj put bilo 25. U vezi sa izgradnjom crkve, gradonačelnik je kazao da je u pitanju zemljište na kojem je bila predviđena izgradnja privatnog kapaciteta  zdravstvene zaštite.

"Da smo izdali građevinsku dozvolu, to bi bilo izgrađeno i na to se sigurno niko ne bi žalio. U sklopu crkve i crkvenog prostora, prema planu, zadržava se dio igrališta i to rješenje treba prezentovati građanima. Mi ćemo to učiniti u sklopu javne rasprave", rekao je Gavranović.

Udruženje za zaštitu životinja "Kerber" zajedno sa građanima predočili su probleme u vezi sa uklanjanjem pasa koji su sterilisani i označeni, a nalaze se na području Venecija mosta.

"Dobili smo prigovore velikog  broja građana koji se boje pasa, iako su stereilizirani, i zato je bio zahtjev da se uklone sa ulice. Mi postupamo u skladu sa odlukom o Higijeničarskoj službi", rekao je Gavranović.

Govorio je i o radovima na dijelu  puta u Priječnima koji će, kako je naveo, biti  završeni u petak.  Kazao je da je Grad uložio značajna sredstva za rješavanje vodosnabdijevanja na Manjači, te da se to pitanje privodi kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije