Banja Luka

Grad neće zgrade na Velikom brdu

Grad neće zgrade na Velikom brdu
Grad neće zgrade na Velikom brdu

BANJALUKA - Gradske vlasti odlučile su da spriječe izgradnju više stambenih zgrada na lokaciji takozvanog Velikog brda u naselju Starčevica.

Biznismen Milenko Devura je regulacionim planom, koji je predložio, tražio izgradnju četiri stambene zgrade s ukupno 95 stanova, koje bi bile građene na najpoznatijem dječjem sankalištu, odnosno na Velikom brdu.

Slobodan Stanarević, v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, kaže da se protive ovom planu jer su u pitanju park i sankalište za djecu.

"U pitanju je dječje sankališe. Mogu se uraditi neke korekcije, ali ne može se uraditi ono što su oni predložili, a predložili su nekoliko zgrada na tom mjestu", istakao je Stanarević.

S ovom odlukom se slaže i Zoran Talić, nezavisni odbornik u Skupštini grada, koji kaže da treba da se zadrži ova zelena površina jer je na neki način tradicija da na Starčevici postoji takvo jedno sankalište.

"Mislim da ipak zbog ljudi, djece i svih treba da zadržimo sve zelene površine u gradu i obogatimo ih sa što više sadržaja kako bi bile što kvalitetnije i bolje, a ne da uništavamo i te zelene površine koje imamo", rekao je Talić i dodao da je za njega opravdano da se to sačuva.

Stanovnici Strčevice kažu da brdo i park treba urediti da bude još pristupačniji za najstarije i najmlađe mještane, a ne da se uništi zelena površina.

Očekuju da će odbornici vladajuće koalicije, ali i opozicije na današnjem zasjedanju gradskog parlamenta podržati stav gradskih vlasti i da neće doći do devastacije ove zelene površine u najvećem gradskom naselju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije