Banja Luka

Gradski olimpijski bazen ponovo u funkciji

Gradski olimpijski bazen ponovo u funkciji
Gradski olimpijski bazen ponovo u funkciji

BANJALUKA - U prisustvu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Radojičića i ministra porodice, omladine i sporta Srpske Nade Tešanović, danas je u Banjaluci ozvaničen ponovni početak rada gradskog olimpijskog bazena koji, zbog štete nastale u majskim poplavama, nije radio prethodnih mjeseci.

"Šteta na ovom bazenu sanirana je isključivo domaćim naporima i na tome treba zahvaliti upravi `Akvane`, gradskim vlastima i Vladi Republike Srpske. Nažalost, na ovom poslu nijedan fening nije dobijen od međunarodne zajednice koja je držala donatorske konferencije, objavljivala mnogobrojne projekte i slično", rekao je Radojičić.

On je naglasio da se nakon saniranja štete mogu nastaviti ranije planirane aktivnosti na organizovanju besplatne škole plivanja i pronalasku sponzora za najbolje sportiste koji treniraju na ovom bazenu.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović rekla je da podatak da dnevno na gradskom olimpijskom bazenu trenira oko hiljadu plivača govori o potrebi za jednim ovakvim sportskim objektom.

Prema njenim riječima, na sastanku koji je nedavno održala sa ministrom sporta Srbije dogovorena je podrška kako bi naredne godine bar jedan vaterpolo klub iz Republike Srpske zaigrao u Jadranskoj ligi.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić rekla je da je Banjaluka ponosna na olimpijski bazen koji je izgrađen prema najsavremenijim svjetskim standardima, a da će, zbog njegovog značaja i za sportiste i za rekreativce, grad Banjaluka iznaći način da obezbijedi dodatna sredstva za ovaj bazen.

"Na mnoge adrese otišla je molba da gradski olimpijski bazen dobije pomoć, ali se to nije desilo, što nije dobro", rekla je Brkićeva.

Direktor gradskog preduzeća "Akvana", u čijem je sastavu i olimpijski bazen, Vedran Mitrović rekao je da je direktna šteta nastala na bazenu procijenjena na 300.000 KM, a da indirektna šteta iznosi dodatnih 100.000 KM.

"Voda u bazenu je hemijski i bakteriološki ispravna i bezbjednost kupača je zagarantovana", rekao je Mitrović i dodao da su do sada osposobljeni sistem grijanja vode, pumpe, elektro ormari, a da su u toku radovi na teretani koja je i pretprpjela najveću štetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije