Banja Luka

Iz slivnika izbijalo kao iz fontana

Iz slivnika izbijalo kao iz fontana
Iz slivnika izbijalo kao iz fontana

Jake i obilne padavine koje su zadesile grad uzrokovale su izbijanje vode iz slivnika i plavljenje ulica i objekata, pa su mještani ustvrdili da slivnici nisu bili dobro očišćeni i da se ova problematika često ponavlja.

Najgora situacija je bila u Obilićevu, Laušu, Starčevici, Adi, Boriku, Česmi i dijelu zapadnog tranzita.

"Na prostoru čitave mjesne zajednice Ada slivnici su problematični već dugi niz godina. Voda je izbila i poplavila ceste već s onim prvim padanjem kiše u noći s utorka na srijedu", kazao je danas Vito Pejaković, predsjednik Savjeta MZ Ada.

Jedan mještanin Lauša kaže da su slivnici u nekoliko ulica ličili na fontane jer je voda izbijala na sve strane.

U naselju Obilićevo voda je poplavila suterene tri zgrade u Ulici Stevana Bulajića, na potezu prema naselju Starčevica. Mnogo šahtova i slivnika na prostoru te mjesne zajednice je izbilo pod naletom vode.

"Voda se slila iz Ulice Starog Vujadina u Ulicu Stevana Bulajića i napravila strašan problem. Za 30 minuta na ulici je bilo i do pola metra vode, sada je ostalo blato i šljunak. Sutereni zgrada u kojima žive porodice su bili poplavljeni, voda je tako brzo naišla da građani nisu imali vremena da podignu ili iznesu stvari da bar nešto spase", rekao je Oliver Gačić, predsjednik Savjeta MZ Obilićevo I.

Iz Gradske uprave navode da je razlog plavljenja slivnika enormno velika količina kiše koja se sručila na grad u veoma kratkom roku.

"Količina padavina je bila tolika da slivnici jednostavno nisu više mogli primiti tu količinu vode. Takođe, sigurno je dosta uticalo smeće koje je bilo po ulicama, a koje je voda povukla u šahtove i slivnike i time napravila začepljenje", navode iz Gradske uprave.

 Raskrsnica kao bara

Raskrsnica kod "Lesnine", koja već dugi niz godina biva poplavljena i pri manjim kišama, danas je bila desetak centimetara pod vodom, što je izazvalo otežano kretanje kako vozila, tako i pješaka.

"Na ovom dijelu uvijek bude problema s vodom. Čim je kiša, odmah je tu i bara na putu", kazao je Siniša L., taksista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije