Banja Luka

Jaćimović: Semafor će izazvati probleme

Jaćimović: Semafor će izazvati probleme
Jaćimović: Semafor će izazvati probleme

BANJALUKA - Na raskrsnici ulica Slobodana Jovanovića, Srpskih pilota i Pave Radana u Novoj varoši počela je priprema za postavljanje semafora, iako nisu izvršene dodatne analize, kako je bilo najavljeno iz Gradske uprave.

"Skupština je donijela zaključak da Savjet za bezbjednost saobraćaja i Gradska uprava izvrše dodatnu analizu s obzirom na to da je postavljanjem 'ležećih policajaca' došlo do smirivanja saobraćaja. Sve analize iz struke govore da na toj raskrsnici ne postoje elementarni uslovi za postavljanje svjetlosnih saobraćajnih znakova", rekao je Milenko Jaćimović, predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja Banjaluka.

Jaćimović je istakao da će problemi nastati i zbog privrednih subjekata na toj lokaciji.

"Prema našim saznanjima, gradonačelnik negira struku i on je naredio i pored svih tih elemenata Zoranu Novakoviću, načelniku Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja, da se tu semafori postave", kazao je Jaćimović.

Slučajeva postavljanja semafora na lokacijama gdje nije bilo potrebe  je već bilo, kao što je kod "Vodovoda", kod Vrhovnog suda, u Ulici majke Jugovića, i druge lokacije.

Semafor će najviše da smeta stanarima kojima će biti postavljen pred sami ulaz,  a oni su zasad željeli ostati anonimni.

"Postavljeni su 'ležeći policajci' na 20 metara odavde, sanirana je ulica i urbanistički riješena, ali evo nakon godinu, dvije se prekopava", kaže mještanka Nove varoši.

Nadležni iz Gradske uprave nisu se javili na naše pozive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije