Banja Luka

Konferencija "20 godina DMS - Pogledi"

U organizaciji "Nezavisnih novina" i grada Banjaluke, u partnerstvu s Ministarstvom spoljnih poslova BiH i Predsjedništvom BiH i drugim institucijama, u Banjaluci se 19. septembra održava konferencija posvećena 20 godina Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Cilj konferencije "Dvadeset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma - Pogledi" će na jednom mjestu okupiti značajne domaće i međunarodne faktore, koji su na ovaj ili onaj način uticali na potpisivanje i na kasnije postojanje tog sporazuma i otvoriti dijalog o ovoj značajnoj temi.

Konferencija je podijeljena na tri panela. Na prvom panelu "Pogled iznutra" uvodničari će biti visoki domaći političari, dok će na panelu "Pogled iz regiona" riječ uzeti političari i visoki uglednici iz zemalja regiona. Na trećem panelu "Pogled izvana" govoriće, među ostalim, i predstavnici zemalja potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Na kraju događaja biće priređen svečani ručak u organizaciji grada Banjaluke, a učesnici konferencije će biti gosti Slobodana Gavranovića, gradonačelnika Banjaluke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije