Banja Luka

Kraj školskih, početak akademskih dana

Kraj školskih, početak akademskih dana
Kraj školskih, početak akademskih dana

Učenici Gimnazije, Muzičke škole "Vlado Milošević", Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole te Ekonomske škole proteklog vikenda proslavili su svoje maturske večeri.

"Tokom sedmice uspjela sam da se pripremim za ovo veče, haljinu, cipele, šminku, ali ipak imam tremu", rekla je Tanja Gavrić iz Ekonomske škole, čiji su maturanti slavili u hotelu "Bosna".

Oko 350 gimnazijalaca okupilo se u parku "Petar Kočić", odakle su svečanim defileom u parovima i u najljepšim odorama, zajedno sa maturantima Muzičke škole, krenuli ka Banskom dvoru, ispred kojeg su svi u glas otpjevali akademsku himnu "Gaudeamus", te pustili crvene balone u vazduh.

"Ovo nije kraj druženja, ovo je samo kraj jednog najljepšeg perioda, a nadam se da će tako biti i za vrijeme studiranja", kazala je Sara Jovetić, maturantkinja Gimnazije, koja planira da obrazovanje nastavi u inostranstvu.

"Večeras očekujem samo provod, opuštanje i uživanje, žao mi je što se sve završava, najviše zbog profesora i drugara", istakao je Igor Kostić, maturant Muzičke škole.

Maturanti Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole svečanost su nastavili u hotelu "Bosna".

"Matura je za mene događaj koji se pamti čitav život, žao mi je što se sve završava, najviše zbog drugara", rekla je učenica Vedrana Stević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije