Banja Luka

Milion KM za subvencije za zaposlenje

Milion KM za subvencije za zaposlenje
Foto: N.N. | Milion KM za subvencije za zaposlenje
Anja Matarugić

BANJALUKA - Grad Banjaluka je objavio javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava za zapošljavanje za ovu godinu, a na raspolaganju je ukupno 1.020.000 KM. Rok za podnošenje prijava je 13. jul.

Sredstva su namijenjena unapređenju poslovanja privrednih društava i samostalnih preduzetnika sa područja grada, za samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim, trgovinskim i uslužnim djelatnostima i prvi put za osposobljavanje srednjih stručnih škola za obavljanje prakse.

Od ukupnog iznosa, 520.000 KM je planirano za sufinansiranje troškova nabavke osnovnih sredstava u cilju tehnološkog razvoja malih i srednjih preduzeća, zatim 100.000 KM subvencija za prekvalifikaciju radnika u cilju obezbjeđenja deficitarnih zanimanja.

Za sufinansiranje nabavke opreme za kabinete za praktičnu nastavu srednjih stručnih škola planirano je 100.000 KM, a za subvencije za samozapošljavanje namijenjeno je 300.000 KM.

Prijaviti se mogu privredna društva i samostalni preduzetnici, poslovne jedinice privrednih društava i izdvojene poslovne jedinice samostalnih preduzetnika registrovane na području grada, koji obavljaju proizvodnu ili uslužnu djelatnost, nezaposlena lica, prijavljena na evidenciji JU Zavod za zapošljavanje RS, Filijala Banjaluka - Biro Banjaluka i srednje stručne škole.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije