Banja Luka

Na startu grijne sezone pukla cijev

Na startu grijne sezone pukla cijev
Na startu grijne sezone pukla cijev

Iako je u petak zvanično počela grijna sezona, stanari Ulice Petra Preradovića iz naselja Nova varoš i veliki dio naselja Obilićevo požalili su se da su prvog dana početka sezone radijatori bili hladni.

Kako kažu u "Toplani", zbog pucanja cijevi prilikom puštanja grijanja u krugu "Čajevca" mještani Ulice Petra Preradovića ostali su bez grijanja.

"Za start grijne sezone najnormalnije je da ne budu topli radijatori u svim stanovima. Za stabilizaciju grijanja su potrebna dva ili tri dana. Trenutna situacija s grijanjem desi se na startu svake grijne sezone i to ne samo u Banjaluci, već i u drugim gradovima", rekao je Mićo Milovanović, direktor "Toplane".

Dodao je da je nemoguće da u 200.000 stanova u istom trenu progrije.

Građani kažu da je posljednjih dana veoma hladno, posebno ujutro i uveče.

"Bez džempera i duplih pokrivača teško se zagrijati. Mislim da je došlo vrijeme za tople radijatore, makar na nekoliko sati dnevno", kaže Sanja S., mještanka Nove varoši.

Oliver Gačić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Obilićevo, kaže da su u petak ujutro u tom naselju nešto kasnije radijatori bili topli, a da, pošto su dnevne temperature poprilično visoke, za to još i nema potrebe.

"Jedino je hladno ujutro, ali preko dana je poprilično toplo. Pohvalno je da je 'Toplana' krenula ove godine ranije s grijanjem", rekao je Gačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije