Banja Luka

Nagrade za 29 đaka

Tradicionalni prijem za učenike osnovnih škola sa područja grada povodom Svetog Save upriličen je danas u Kulturnom centru Banski dvor i tom prilikom nagrađeno je 29 najboljih učenika.

Kriterij za dodjelu nagrade je bio uspjeh učenika, vladanje, te učešće u vannastavnim aktivnostima.

"Nastavničko vijeće osnovnih škola predlagalo je najbolje učenike, a grad Banjaluka ih nagradio novčanom nagradom u iznosu od 100 KM i knjigom", rekao je Radenko Đurica, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Dodao je da su to učenici koji imaju ambicije i da će dobitnici ove nagrade kasnije bili dobri studenti i stručnjaci, te da ulaganje u njih daje rezultate.

Kristina Milošević, učenica osmog razreda u Osnovnoj školi "Sveti Sava" jedna je od dobitnica svetosavske nagrade, a pored odličnog uspjeha član je školskog hora i ekološke sekcije.

"Odličan sam učenik i za ovu nagradu sam odabrana jer učestvujem u dosta školskih aktivnosti i sekcija. Nagrada mi dosta znači je se boduje pri upisu u srednju školu i odabiru učenika generacije u devetom razredu", rekla je Miloševićeva.

Među 29 nagrađenih je i Filip Veron iz Osnovne škole "Zmaj Jova Jovanović".

"Nagrada mi je jako velika čast, ali i svim mojim kolegama koji su je dobili.  Učim jer učenje ima i svoju drugu stranu i jer se kasnije isplati u životu", kazao je Veron, učenik osmog razreda, kome je omiljeni predmet informatika.

Ponos Osnovne škole "Aleksa Šantić" svakako je nagrađena učenica Tamara Ninković, učenica devetog razreda.

"Veoma mi znači ova nagrada i počastvovana sam što sam je dobila. Nadam se da ću tokom budućeg školovanja nastaviti sa uspjesima. Od vannastavnih aktivnosti treniram ples, pohađam kurs engleskog, a planiram da upišem i kurs njemačkog", rekla je Ninkovićeva, te za uspjeh kaže da je potrebno dosta truda, rada i strpljenja.

U 29 osnovnih škola na području grada ima oko 16.000 učenika.

"Nadamo se da ćemo u narednom periodu ovu manifestaciju još više uvećati i dati još značaja učenicima koji postižu rezultate. Prema našem internom pravilniku, u uži izbor ušla su četiri učenika,  svi će biti nagrađeni u okviru škole, a promovisaćemo i najboljeg među njima", rekao je Dušan Mišljenović, direktor Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski".

Prijem za srednjoškolce

Za 17 najboljih učenika iz isto toliko srednjih škola dodjela nagrada biće upriličena danas.

Pored toga, u većini škola biće održane priredbe povodom Svetog Save,  školske slave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije