Banja Luka

Ne paliti vatru na nedozvoljenim mjestima

Ne paliti vatru na nedozvoljenim mjestima
Ne paliti vatru na nedozvoljenim mjestima

BANJALUKA - Centar javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka apeluje da građani ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, s obzirom na najavljenu visoku temperaturu koja pogoduje izazivanju i širenju vatre.

Ostatke žitarica i drvenog otpada ne treba spaljivati unutar ili u blizini šumskih kompleksa i zasada jer, usljed nekontrolisane vatre, mogu izbiti šumski i požar na otvorenom prostoru koji mogu ugroziti ljudski život i imovinu građana, napominje se u saopštenju.

Korov i drugi gorivi materijal treba spaljivati na odgovoran način, odnosno kada su vremenski uslovi povoljni i na površinama koje se mogu kontrolisati.

Pri spaljivanju korova i drugog zapaljivog materijala potrebno je ugasiti ostatke nesagorenih materija, da bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava nekontrolisanog požara.

Centar javne bezbjednosti Banjaluka će preduzeti zakonom propisane mjere protiv svih lica koja budu izazvala požar i time ugrozila život i zdravlje ljudi ili pričinila materijalnu štetu.

Iz CJB Banjaluka podsjećaju građane da ukoliko primijete nekontrolisano širenje vatre o tome odmah obavijeste nadležnu Vatrogasnu jedinicu na telefon 123 ili najbližu policijsku stanicu na broj 122.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije