Banja Luka

Nezadovoljni radnici Gradske uprave tužili Stanivukovića

Nezadovoljni radnici Gradske uprave tužili Stanivukovića
Foto: Ustupljena fotografija | Nezdovoljni radnici Gradske uprave tužili Stanivukovića

BANJALUKA - Nezdovoljni radnici Gradske uprave Banjaluka podnijeli su krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave, istakao je da su se okupljali u nekoliko navrata jer, kako kaže, Stanivuković u Gradskoj upravi sprovodi "inkvizicijske postuke".

"Tako je Vladimira Pudaru, potpredsjednika Sindikalne organizacije, ostavio nezakonito bez posla, što je utvrdila upravna inspekcija i Odbor za žalbe", rekao je on, te dodao da su zbog toga protiv Stanivukovića, podnijeli krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja, ali i  jer svojim odlukama nanosi štetu radnicima i ne postupa po odlukama nadležnih organa.

"Stanivuković, nije postupio po rješenjima Odbora za žalbe, zbog nezakonitih premještaja Neđeljka Radulovića i Jovice Vukelića, te zbog ovoga takođe podnosimo krivičnu prijavu protiv Stanivukovića", rekao je on, te dodao da se ovdje radi o diktatoru, koji uzima sudbine ljudi u svoje ruke, ostavlja ljude bez posla, neprovodeći disciplinske postupke, niti druge mjere koje bi utvrdile odgovornost radnika.

Vladimir Pudar, radnik koji je dobio otkaz istakao je da Stanivuković nastavlja da krši zakon i neće da sprovede Rješenje inspekcije gdje se nalaže da se treba vratiti na posao.

"Ne prihvata odluke inspekcije, Komisije za žalbe, a ni preporuke ombudsmana kancelarije", kazao je Pudar, te dodao da je ostao bez prihoda.

"Ukoliko me ne vrati do ponedjeljka na posao sjediću svaki dan ispred Gradske uprave i tražiti svoja prava", istakao je Pudar.

Neđeljko Raduković, koji je dobio premeštaj, kazao je neka Stanivuković vodi politiku prema političarima,  a ne da udara na radnike.

"Dobio sam rješenje da sam nezakonito premješten, a on neće da pogleda rješenja po kojim bi me trebao vratiti na staro radno mjesto. Osnovana krivična prijava se podnosi protiv gradonačelnika i više NN lica, zbog ovih nezakonitih radnji", kazao je Radulović.

Jovica Vukelić, vatrogasac, kaže da je premješten na radno mjesto u parking službu.

"Dobio sam mobingovano mjesto, iako je zatvoreno preko 600 parking mjesta u gradu. Rečeno je da se žalimo odboru za žalbe, što i jesmo, ali rješenje stoji u ladici, Stanivuković ga ne čita. Ovo što se trenutno radi je nečuveno", zaključio je Vukelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije