Banja Luka

Novo ruho za trim stazu

Novo ruho za trim stazu
Novo ruho za trim stazu

BANJALUKA - Na zadovoljstvo Banjalučana, Gradska uprava revitalizovaće jednu od najpoznatijih pješačkih staza na Banj brdu, koja vodi od Rajnerovog vrela do izletišta Trešnjik. To je danas kazao Petar Bilčar, v.d. načelnika Odjeljenja za komunalne poslove, predstavljajući plan gradskih vlasti za obnovu ove trim staze.

Ukupna dužina staze je oko dva kilometra, a za ovaj značajan projekat biće izdvojeno oko 15.000 KM.

"Sama ideja je da se staza popravi na dijelovima gdje je to potrebno, da se položi odgovarajući materijal i poprave mostovi koji se nalaze na njoj. S predstavnicima Inicijative građana Rekreativna zona i Atletskog klub invalida Vrbas zajedno ćemo raditi na ovom projektu. U zavisnosti od vremenskih uslova, posao može da se završi u roku od dva mjeseca", rekao je Bilčar.

Prema njegovim riječima, u planu je da se svake godine uradi po jedna staza, kako bi rekreativci dugoročno imali na raspolaganju mrežu staza.

"Imamo određene pregovore da radimo i trim stazu u parku 'Mladen Stojanović', u dužini preko jedan kilometar", dodao je Bilčar.

Tihomir Dakić, član Rekreativne zone, kazao je da će revitalizacija šumskih staza na Banj brdo dovesti veći broj rekreativaca, kako domaćih tako i turista koji posjećuju grad, a koji su sve više zainteresovani za ovakav vid turizma.

Podsjetio je da je saobraćaj za Banj brdo i dalje obustavljen za sva motorna vozila, izuzev vlasnika parcela i objekata na Banj brdu, a kada je u pitanju kretanje turista ili posjetilaca u nekim motornim vozilima još se pronalazi rješenje za takav vid prevoza.

"Obnova trim staze značiće dosta. U Banjalučkoj trkačkoj ligi, koju čine četiri trke u godini, planirali smo da drugu trku u junu organizujemo na Trešnjiku", rekao je Duško Tadić, predstavnik Atletskog kluba invalida Vrbas i jedan od organizatora Banjalučke trkačke lige.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije