Banja Luka

Od sutra druga faza jesenje akcije uređenja grada

BANJALUKA - Jesenja akcija čišćenja i uređenja Banjaluke ušla je u drugu sedmicu, a od sutra do 31. oktobra otpad će biti prikupljan iz mjesnih zajednica uz lijevu obalu Vrbasa.

Iz Gradske uprave podsjećaju da se akcija provodi u dvije faze, te da od 15. do 25. oktobra, otpad mogu odlagati građani iz gradskih i seoskih mjesnih zajednica na desnoj obali Vrbasa, a od sutra do 31. oktobra, otpad će biti prikupljan iz mjesnih zajednica uz lijevu obalu Vrbasa.

Osnovni cilj jeste da se spriječi stvaranje divljih deponija, te da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, opalog lišća, zatim otpada i smeća iz rijeka i potoka, te svake druge vrste otpada koji opterećuje i zagađuju životnu sredinu.

Iz Gradske uprave napominju da građani mogu iznositi sav komunalni otpad, izuzev građevinskog.

Postavljeni su i mobilni kontejneri zapremine pet metara kubnih, koji će se po nekoliko dana nalaziti na jednoj lokaciji.

Akcija se provodi u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, te uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima "Čistoća" i "Eko euro tim", koja će odvoziti otpad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije