Banja Luka

Odlikovan najbolji student u istoriji banjalučkog ETF-a

Odlikovan najbolji student u istoriji banjalučkog ETF-a
Odlikovan najbolji student u istoriji banjalučkog ETF-a

BANJA LUKA - Predsjednik RS Milorad Dodik, odlikovao je danas 15 pojedinaca i institucija, među kojima je i Filip Savić iz Srpca, najbolji student u istoriji Elektrotehničkog fakulteta u Banjoj Luci.

Savić je prvi student koji je ostvario prosjek ocjena 10,00, a s istom ocjenom je prije odbranio diplomski rad i postao diplomirani inženjer elektrotehnike.

Nakon što mu je uručen Orden Njegoša III reda, Savić je danas rekao da mu odlikovanje predstavlja dodatni motiv da nastavi dalje i opravda ukazano povjerenje.

Ovaj mladi inženjer elektronike upisao je master studij u Norveškoj, a još nije odlučio da li će karijeru nastaviti u RS-u ili inostranstvu.

Među odlikovanim, i to Medaljom zasluga za narod, je i Centar javne bezbjednosti Doboj, čiji načelnik Goran Đurković je podsjetio na ulogu koju je policija imala tokom velikih majskim poplava 2014., kako u Doboju, tako i Šamcu.

Đurković je rekao da su u to vrijeme pritekli u pomoć kako građanima tako i spašavanju materijalnih dobara, a zatim učetsvovali i u čišćenju poplavama pogođenih gradova.

Dodik je, nakon uručenja odlikovanja, rekao da se radi o osobama koje su obilježile godinu ili godine iza nas u RS-u, te da se i na ovaj način želi odužiti onima koji su to zaslužili.

Predsjednik Republike Srpske je, povodom 9. januara, Dana RS-a, između ostalih, odlikovao Ordenom zastave RS-a sa zlatnim vijencem i Ustavni sud RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije