Banja Luka

Odstrijeljen medvjed u Rekavicama

Odstrijeljen medvjed u Rekavicama
Foto: Vladimir Stojaković | Odstrijeljen medvjed u Rekavicama
N.N.

BANJALUKA - Odstrijeljen je medvjed koji je, prije desetak dana, zaklao dvije ovce i rasturio nekoliko košnica na imanju Čikića u Rekavicama, a prekjuče se nameračio i na čovjeka. U hajci su bili su i lovci i Rekavičani.

Ni danas, dok je trajala hajka, nisu htjeli pred kamere, ali su kratko prokomentarisali da strahuju da nije u pitanju samo jedan medvjed, nego više njih koji se spuštaju sa okolnih planina, i zbog suše, vrebaju izolovana domaćinstva.

“Ja imam kravu, ne smijem je izvesti vani zbog toga. Moram držati štalu otvoreno, da bi joj bilo rashladno, jer je vruće, i tako. Imam pet košnica pčela, za koje se bojim da će ih porušiti”, rekao je Vojin Maksimović.

“Pomisli su tu, kod svakoga pomalo. Ima tu kuća koje su prilično odvojene od ostalih, nalaze se na rubu šume”, rekao Milorad Grbić.

U potrazi za hranom i vodom, medvjed se spuštao iz šume do kuća. Tu je u nedelju nabasao na Milu Kasapovića, koji je jedva izvukao živu glavu. Priznaje da i dalje nemirno spava. Jer ko zna da li je to medvjed koji je njega napao. I on je čuo da se priča da ih, ipak, ima više.

“Koga ne bi bio strah, bog vam zdravlja i veselja? Koga ne bi bilo? Čim nešto lupne, odmah se trgne čovjek, jer se ne može vjerovati”, rekao Mile Kasapović.

Lovci iz udruženja “Zmijanje” kažu da su dobili dozvolu nadležnih da odstrijele medvjeda jer ugrožava ljude i stoku. Njihovi lovci patroliraju ujutro i uveče da bi spriječili novu štetu, ali i moguće nove tragedije. Kažu, Manjača i Osmača su pune medvjeda, pa je neobično da se ovo i češće ne dešava.

POVEZENA VIJEST:

Banjalučanin krenuo po cigarete i napao ga medvjed

(ATV)

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Najčitanije