Banja Luka

Otvoren most u Zalužanima

Otvoren most u Zalužanima
Otvoren most u Zalužanima

Novoizgrađeni most preko rijeke Dragočajke u Zalužanima danas je probno otvoren za saobraćaj.

Potvrdili su ovo iz "Puteva RS", dodajući da u narednom periodu novi most očekuje tehnički pregled i dobijanje upotrebne dozvole.

"Zadovoljni smo što su radovi na mostu konačno pri kraju. Most nam puno znači jer smo na neki način bili odsječeni od svijeta, automobilima smo morali kružiti, djeca i mladi su najviše ispaštali jer se autobusom do grada putovalo dosta dugo", kazao nam je mještanin Bojan Popović.

Novi most ima dvije saobraćajne trake po tri metra širine, pješačke staze s obje strane mosta od po jedan metar, te ukupna širina novog mosta iznosi devet metara, a vrijednost izvedenih radova 550.000 KM.

Uprkos zadovoljstvu većine mještana zbog gradnje novog mosta, ima i onih koji imaju svoje razloge za nezadovoljstvo.

"Izgradnjom novog mosta izvođač radova je ušao na moj posjed oko 200 kvadrata za koje me niko nije ni pitao, a ni dao nadoknadu", tvrdi Mirko Kelebuda, stanovnik Zalužana, čija je kuća prva do mosta, iznoseći još neke zamjerke.

Iz "Puteva RS" kažu da su sve radove radili na osnovu projekta i građevinske dozvole, kao i da je Kelebuda dao saglasnost za izvođenje radova.

"Sve eventualne nadoknade štete vrši grad, tako da mi nemamo nikakve veze s tim. Mi smo dobili građevinsku dozvolu za čije je dobijanje jedan od uslova da su riješeni svi imovinskopravni odnosi", naglasila je Natalija Kostrešević, portparol "Puteva RS". 

Autobusi voze redovno

U Gradskoj upravi ističu da puštanjem mosta za saobraćaj vozila, javni prevoz putnika na gradskoj liniji 13A Centar - Zalužani, te na prigradskim linijama Zalužani - Kuljani i Zalužani - Barlovci ponovo počinje da se odvija prema registrovanim redovima vožnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije