Banja Luka

Otvoren novi most u Karanovcu

Otvoren novi most u Karanovcu
Otvoren novi most u Karanovcu

BANJALUKA - Svečanim presijecanjem vrpce danas je zvanično otvoren novoizgrađeni most u banjalučkom naselju Karanovac, koji su u promet pustili Milorad Dodik, predsjednik RS, Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, te Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke.

Obraćajući se prisutnim gostima, članovima Vlade i mještanima Karanovca, Dodik je rekao da je novi most jedan od strateških infrastrukturnih objekata.

"Nas često pitaju šta radimo, a meni se čini da mnogi ne vide šta mi radimo. Iza nas su ostali mnogi objekti širom RS i to je odgovor na ona pitanja koja često čujemo od onih koji su imali isti budžet, ista prava, iste skupštine i iste vlade, i nikada nisu ništa napravili", rekao je Dodik.

Predsjednik RS je zaključio da političari treba da se mjere po tome šta ostavljaju iza sebe, podsjetivši na teške uslove putne komunikacije u vrijeme kritičara rada današnjih vlasti RS.

"Došao sam ovdje da kažem da je ovaj most dokaz naših napora da u nemogućim uslovima ne odustajemo od razvoja, koji nije stao i neće da stane", dodao je Dodik.

Izražavajući zadovoljstvo zbog realizacije važnog projekta, premijerka Željka Cvijanović je istakla da je ovo samo jedna od aktivnosti koje se dešavaju širom RS.

"I u vrijeme krize nismo odustajali od izgradnje insfrastrukturnih objekata, znajući koliko su oni važni. Oni su na usluzi cijeloj RS i doprinose da se promijeni lice RS, a značajno je promijenjeno upravo zbog intervencija Vlade RS", kazala je Cvijanovićeva.

Gavranović je rekao da most znači jako mnogo, za građane ali i privrednike s obje obale Vrbasa.

"Do 2000. godina Banjaluka decenijama nije izgradila niti jedan most. Evo, mi smo dosad uradili tri. Privrednici su se dosad žalili da im vozila moraju ići preko Jajca da bi došla na ovu obalu Vrbasa, jer s tim teretom nisu mogli drugačije proći na drugu obalu. Ta vremena su sada iza nas", rekao je Gavranović, izrazivši posebnu zahvalnost Vladi i Direkciji "Puteva RS".

Inače, dužina novoizgrađenog mosta je 60, a širina 12 metara, ima dvije kolovozne trake, dvije ivične trake te po dvije biciklističke i pješačke staze. Nosivost mosta, koji su izgradile firme "Prijedorputevi" i "Integral inženjering" iz Laktaša, je 60 tona, a gradnja je koštala oko dva miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije