Banja Luka

Parking mjesto nemoguća misija za stanare

Parking mjesto nemoguća misija za stanare
Parking mjesto nemoguća misija za stanare

Stanari zgrada u Ulici kralja Petra I Karađorđevića na brojevim 7, 9, 11a i 11b nemaju svoj parking, a obližnji je uvijek pun jer se u blizini, osim Elektrotehničkog fakulteta, nalazi i nekoliko preduzeća i ustanova.

"Parking mjesto često tražimo i više i od sat vremena. Parking kod 'Vodovoda' je besplatan i mnogi koji trebaju u grad parkiraju tu. Oko zgrade apsolutno nema parkinga, na susjednoj ulici iscrtana su mjesta i moramo da plaćamo. Da nađemo slobodno mjesto za parkiranje znamo voziti dugo, pa nam se sve smuči", kazala je Anica Glišić, stanarka.

Ova četiri ulaza imaju 88 stanova, a stanari kažu da je to već prilično veliki broj automobila.

"Nemamo mjesta za parkiranje i to je gorući problem. Imamo tu i knjigovodstveni biro pa ljudi dolaze autima i okreću se na zelenoj površini. Pored ulaza na broju 11 je sasvim mali parking, ali tu je pored kafana pa je uvijek pun, za stanare ne ostane ni mjesto", rekla je Milka Bjeljac, stanarka.

Kaže i da su joj automobil krali dva puta i isto toliko puta obijali.

"Na obližnjem parkingu je mrak pa dežuram na prozoru gledajući kada će biti slobodno neko mjesto da se mogu pomjeriti na početak, gdje se vidi od ulične rasvjete", kazala je Bjeljčeva.

U Savjetu mjesne zajednice Bulevar kažu da su izgradnju parkinga tražili godinama, ali još ništa od toga.

"Imamo tu market, tombolu, fakultet, 'Vodovod', Viši sud, u blizini je i CIPS i svi tu parkiraju. Parking kod 'Vodovoda' nije iscrtan, pun je rupa, neosvijetljen, kradu se vozila", rekao je Drago Vurdelja, predsjednik Savjeta MZ Bulevar.

Prema njegovom saznanju, Regulacionim planom na tom mjestu predviđena je gradnja dvije zgrade i garaže.

"Prvo treba provjeriti čiji je to parking, da li su riješeni svi imovinsko-pravni odnosi, jer šta god se počne raditi u gradu nailazimo na taj problem. Za sljedeću godinu u pripremi je program i kada bude gotov znaćemo šta će biti rađeno, istakao je Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Blatnjav prilaz

Osim parkinga, stanari kažu da im je problem što nemaju betonski, već blatnjav prilaz zgradama, a nalaze se u centru.

"Obraćali smo se Gradskoj upravi i htjeli smo da to sami betoniramo iz naših zajedničkih sredstava, međutim to je javna površina i ne možemo. Stanari se bune i bojkotuju plaćanje održavanja jer imamo loš prilaz s obje strane zgrade", kaže Milka Bjeljac, predsjednica ZEV-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije