Banja Luka

Počela gradnja šest kuća za poplavljene

Počela gradnja šest kuća za poplavljene
Foto: Ilustracija | Počela gradnja šest kuća za poplavljene

BANJALUKA - U naselju Kuljani počela je izgradnja šest kuća za porodice čiji su domovi uništeni u katastrofalnim poplavama u maju 2014. godine, u okviru zajedničkog projekta gradskih vlasti, Fonda solidarnosti RS i UNDP-a.

Projekat podrazumijeva izgradnju šest stambenih jedinica za porodice koje su ostale bez domova u klizištima i poplavama, po principu "ključ u ruke".

U ovom zajedničkom projektu učešće grada se odnosi na obezbjeđivanje zemljišta za izgradnju, finansiranje izgradnje temelja kuća, te izdavanje svih potrebnih dozvola i komunalne infrastrukture. Rade se četiri objekta površine 57,7 kvadratnih metara, te dva od po 43,5 kvadratnih metara.

Do sada grad je za izgradnju temelja izdvojio 30.000 KM, te obezbijedio placeve za izgradnju, u procijenjenoj vrijednosti od 132.480 KM. Za troškove raznih dozvola grad je izdvojio 13.000, a za notarske obrade ugovora i provođenja u javnim evidencijama 3.000 KM.

UNDP finansira izradu projektne dokumentacije i izgradnju objekata, te bira izvođača radova i obavlja nadzor nad izgradnjom objekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije