Banja Luka

Počinje proljećna deratizacija Banjaluke

Počinje proljećna deratizacija Banjaluke
Počinje proljećna deratizacija Banjaluke

BANJALUKA - Sistematska proljećna deratizacija na području Banjaluke počeće danas, a u prvoj sedmici akcenat će biti stavljen na deratizaciju zelenih površina, vodotoka, zgrada socijalnih i zdravstvenih ustanova, školskih i predškolskih objekata, te objekata mjesnih kancelarija i vjerskih objekata.

Deratizaciju će obavljati preduzeće "Eko-bel", a u prvoj sedmici biće izvršena i deratizacija kod subjekata koji se finansiraju iz gradskog budžeta.

Od 30. aprila do 9. maja deratizacija će biti obavljena u naseljima Borik, Centar jedan i dva, Nova Varoš, Rosulje, Kočićev Vijenac, Lazarevo, Starčevica, Obilićevo, Lauš, Paprikovac, Petrićevac, Rakovačke Bare, Drakulić, Vrbanja, Ada, Debeljaci, Priječani, Zalužani, Kuljani, Ramići, Tunjice, Karanovac, Novoselija, LJubačevo, Agino Selo, Krmine i Krupa na Vrbasu, saopšteno je iz "Eko-bela".

Nadležni mole građane da stručnim ekipama omoguće izvođenje deratizacije, da se djeci onemogući pristup zatrovanim mamcima, te napominju važnost pridržavanja uputstava i mjera opreza koje će im na terenu dati stručne ekipe. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije