Banja Luka

Počinje proljećno uređenje Banjaluke, građani pozvani da se pridruže akciji

Počinje proljećno uređenje Banjaluke, građani pozvani da se pridruže akciji
Foto: Grad Banjaluka | Počinje proljećno uređenje Banjaluke, građani pozvani da se pridruže akciji

BANJALUKA - Pod sloganom “Čist grad, duga ljubav”, od danas počinje proljećno uređenje grada, a svi sugrađani su pozvani da učestvuju u ovoj velikoj akciji, navode iz Gradske uprave.

Kako ističu, akcija započinje postrojavanjem svih vozila i timova, koji će učestvovati u samim aktivnostima, koje i ove godine obuhvataju uklanjanje kabastog otpada iz domaćinstava, čišćenje i pranje saobraćajnica i javnih površina, iscrtavanje saobraćajne signalizacije, komunalno-inspekcijski nadzor, sanacija deponija, postavka i sanacija komunalne opreme, košenje, uređenje skverova i kružnih tokova, orezivanje stabala, popravke javne rasvjete.

“Čisto lice grada” ove godine donosi i više novina, usmjerenih prvenstveno ka tome da se sugrađanima omogući da se na što jednostavniji način riješe kabastog otpada.

“U tom pravcu ove godine, sav kabasti otpad sugrađani će tokom tri mjeseca, koliko će trajati akcija ‘Čisto lice grada’ moći da odlože u reciklažnom dvorištu koje se nalazi privremeno na lokaciji kod raskrsnice ulica Mladena Stojanovića i Trive Amelice, u blizini kružnog toka”,  – kazala je savjetnica gradonačelnika, Milada Šukalo, koja je i koordinator akcije “Čisto lice grada”.

Prema njenim riječima, radno vrijeme reciklažnog dvorišta biće radnim danima od 12.00 do 20.00 časova i vikendom od 08.00 do 16.00 časova.

“Pridržavajući se svih uspješnih rezultata od proteklih godina i ove godine akciju dodatno nadograđujemo. Ponovo će biti koncipirana da imamo brojne sedmične aktivnosti po naseljima, dok će završne aktivnosti biti organizovane uz zabavni program za najmlađe u naseljima gdje sugrađani izraze interesovanje” kazala je Šukalo koja je pozvala sve građane, zajednice etažnih vlasnika, mjesne zajednice, grupe građana iz naselja da se pridruže akciji, da nominuju određene probleme u naseljima, te da ih zajedno rješavamo što i jeste suština akcije.

Kako stoji u saopštenju, sve prijedloge i sugestije u vezi sa aktivnostima koje bi se mogle realizovati u njihovom naselju, sugrađani mogu uputiti putem elektronske pošte na adresu: [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije