Banja Luka

Podrška djeci oboljeloj od malignih bolesti

Podrška djeci oboljeloj od malignih bolesti
Podrška djeci oboljeloj od malignih bolesti

BANJALUKA - Radionica "Za hrabra mala srca" povodom Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti, održana je danas u Muzeju Republike Srpske a u njoj su učestvovali učenici tri osnovne škole i dvije srednje.

Dijana Berić, predsjednica Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" rekla je da se ovaj dan obilježava širom svijeta i na taj način podržavaju djecu oboljelu od ovih bolesti.

"Ova radionica se održava od 2015. godine sve u saradnji sa Muzejom RS koji je na ovaj način dao podršku, a u radionici osim učenika učestvovali su djeca koja su se liječila i koja se još uvijek liječe", rekla je Berićeva.

Dodala je da je ovo jedan način podizanja svijesti o dječijem kanceru.

Nataša Nogo, viši Muzejski pedagog istakla je da je ovo tradicionalno po treći put da Muzej podržava obilježavanje ovog dana likovnom radionicom.

"Ove godine u radionici učestvuju učenici iz osnovnih škola "Ivo Andrić", "Jovan Cvijić" i "Branko Radičević" kao i učenici iz dvije srednje škole, Medicinske i Gimnazije, djeca su se družila, zabavljala i razmjenjivala iskustva i ono što je najvažnije na ovaj način prihvataju različitosti između sebe", naglasila je Nogo.

Desetogodišnja Hana iz osnovne škole "Jovan Cvijić" rekla je kako joj je drago što je učestvovala u ovoj radionici i na taj način dala podršku svojim vršnjacima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije