Banja Luka

Pojačan nadzor smanjuje bespravan rad

Pojačan nadzor smanjuje bespravan rad
Pojačan nadzor smanjuje bespravan rad

BANJALUKA - Pojačan inspekcijski nadzor na području grada Banjaluka u prošloj godini uticao je na smanjenje bespravnog rada, a inspekcije su dale i veliki doprinos u sanaciji štete nastale u poplavama, rečeno je Srni u gradskom Odjeljenju za inspekcijske poslove.

Banjalučki inspektori u prošloj godini obavili su 19.552 kontrole, odnosno oko 1.400 kontrola više nego u 2013. godini. 

Zbog utvrđenih nepravilnosti, podneseno je šest zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudovima, te je izdato 605 prekršajnih naloga na osnovu kojih su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od pola miliona KM. 

Načelnik Odjeljenja Slaviša Sandić rekao je Srni da je veće prisustvo inspektora na terenu doprinijelo da se održi zakonitost rada kontrolisanih subjekata.

Ističući zasluge inspekcija u sanaciji štete nastale u majskim i avgustovskim poplavama, Sandić kaže da su Urbanističko-građevinska i Saobraćajna inspekcija preduzele niz mjera na uništenim saobraćajnicama i objektima.

Prema njegovim riječima, evidentirana su i brojna klizišta, gdje je bilo potrebno naložena je hitna sanacija, a zabranjena je i upotreba nekoliko stambenih objekata u kojima je boravak predstavljao opasnost za ljude.

Sandić napominje da je pojačanom kontrolom Tržišne inspekcije na minimum sveden bespravan rad trgovinskih i ugostiteljskih objekata. 

On ističe da je Banjaluka jedini grad u regiji, gdje nema nelegalnih taksi prevoznika, a efikasnim radom Saobraćajne inspekcije spriječen je dolazak taksista iz drugih sredina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije