Banja Luka

Prihod skoro 1, 5 miliona KM

Prihod skoro 1, 5 miliona KM
Prihod skoro 1, 5 miliona KM

BANJALUKA - U Banjaluci je za prvih šest mjeseci ove godine za parkiranje naplaćeno 1.472.880 KM ili za oko jedan odsto više nego u istom periodu prošle godine, rečeno je Srni u gradskom Odsjeku za parking i garaže.

Šef Odsjeka za parkinge i garaže u Gradskoj upravi Banjaluka Branimir Papić rekao je Srni da je prihod ostvaren putem automata iznosio 670.029 KM, a putem SMS poruka 411.294 KM.

"Ostatak prihoda odnosi se na čip kartice, garaže, blokiranje vozila i pauk službu", rekao je Papić.

Prema njegovim riječima, pauk služba je za šest mjeseci ove godine ostvarila prihod od 60.000 KM i premjestila 1.300 vozila.

On je napomenuo da u gradu postoji 3.712 parking mjesta, te najavio da se u narednom periodu može očekivati stavljanje u funkciju novih 150 parking mjesta.

"I u ovoj godini ćemo se proširiti, kao i svake godine, tako da ćemo se približiti broju od 4.000 parking mjesta", dodao je Papić.

On je naveo da sve veći broj građana parking plaća SMS porukom, što je opravdalo uvođenje tog sistema naplate, ali i donijelo znatne uštede u održavanju parking automata.

Sat parkiranja u prvoj tarifnoj zoni košta jednu KM, dnevna karta pet maraka, mjesečna karta 100 KM, a godišnja 1.000 KM. U drugoj tarifnoj zoni sat parkiranja je 0,5 KM, dnevna karta tri KM, za mjesečnu kartu treba izdvojiti 40 KM, a za godišnju 400 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije