Banja Luka

Putnici pokisli u autobusu

Putnici pokisli u autobusu
Putnici pokisli u autobusu

BANJALUKA - Građani koji su se jutros vozili "Autoprevozovim" autobusom na liniji broj 10, iz naselja Obilićevo prema autobuskoj stanici, tvrde da su pokisli, jer je krov na jednom dijelu prokišnjavao.

Iako u ovoj firmi ističu da imaju najmlađi vozni park, dvadesettrogodišnja Banjalučanka Slobodanka Mitrić navodi da je u autobusu u koji je ušla na stajalištu kod "Vodovoda" oko osam časova, primijetila da sa krova u dijelu iza vozača, kuda putnici prolaze, kapa voda.

"Svaki putnik koji je ulazio prije i poslije mene pazio je da tokom prolaska kroz autobus izbjegne dio koji prokišnjava. Nije to bio veliki mlaz vode, ali da je neko od putnika stajao na tom mjestu pokisao bi", priča Mitrićeva.

Slična situacija nedavno se dogodila i na liniji broj 29 Banjaluka - Priječani, na kojoj, takođe, saobraća autobus "Autoprevoza".

Ljiljana Popović iz Šušnjara, koja je toga dana putovala na toj relaciji, kazala je da je tokom vožnje prilikom prelaska autobusa preko lokve voda uletjela u vozilo.

"Putnica koja je sjedjela pored točka ostala je zatečena jer se odjednom ispod njenih nogu pojavila voda. Iako nam je u tom momentu situacija bila pomalo komična, nije nam bilo drago jer smo mi platili kartu koja bi trebalo da nam obezbijedi pristojnu vožnju", navela je Popovićeva.

U preduzeću "Autoprevoz" danas nisu željeli da komentarišu navode građana u vezi sa ovom problematikom, a Draško Talijan, predsjednik Udruženja vozača i automehaničara gradskog i prigradskog prevoza putnika, koji je ujedno i vozač u preduzeću "Autoprevoz", kazao je da su autobusi na liniji broj 10 stari oko dvije godine te da nije upućen u to da već prokišnjavaju.

Prozori kao akvarijumi

Problemi sa kojima se bore autoprevoznici putnicima su ponekad i komični. Tako je onima koji su ovih dana putovali linijom broj 20,  autoprevoznika "Aldemo-Turs", koja saobraća na relaciji od autobuske stanice do Paprikovca (Ulica Ranka Šipke). Oni kažu da se u prozoru njihog autobusa između stakala nakupilo toliko vode da ih podsjeća na akvarijum.

"S obzirom na to da ta voda u prozoru nije čista, nego u njoj pliva nešto zelenkasto, kao u barama, vjerujem da se voda často nakuplja u njemu. Nije to problem, više je smiješno", kazala je Dragica R.                                                                                                                          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije