Banja Luka

Radnici Elektrokrajine darivali krv

Radnici Elektrokrajine darivali krv
Radnici Elektrokrajine darivali krv

BANJALUKA- Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi preduzeća „Elektrokrajina“, danas je organizovao tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi radnika ovog preduzeća.

Vukašin Ćirić, predstavnik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi "Elektrokrajina", rekao je da se za akciju prijavilo 160 dobrovoljaca, a da su prikupili 100 doza, što je vrlo značajno.

" Ukupono 25 aktivista koji su došli, nisu bili u stanju da daju krv, a jedna grupa kolega krv daruje za nekoliko dana", naveo je on.

Radi se  o jednoj od  humanitarnih najmasovnijih   akcija ove vrste u Republici Srpskoj.

Ćirić je dodao da je ovo  druga akcija  prikupljanja  doza  krvi ove godine. Svi njeni učesnici su iz različitih poslovnih jedinica Republike Srpske.

"Aktiv  dobrovoljnjih davalaca krvi preduzeća "Elektrokrajina" postoji 15 godina,  počeli sam kao pioniri sa desetak članova, a samo prve  godine uspjeli smo da skupimo  15 doza krv. Kada god neko od naših članova  počne davati krv daje je dok god može. Svake godine nam se povećava broj članova, a trenutno imamo 320 članova", rekao je Ćirić.

Rajna Šindrak iz Banjaluke u ovoj dobrovoljnoj humanoj akciji učestvuje 34 put.

"Ovoj akciji odazivam se redovno od 1992.godine, mnogo znači osjećaj kada dajete krv i da znate da će tim svojim činom nekome pomoći", istakla je Šindrakova.

Milan Anđić, medicinski tehničar, rekao je da je ovo jedna od najačih akcija u Republici Srpskoj, te da se broj njenih učesnika svake godine povećava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije