Banja Luka

Radojičić: Grad podržava Regionalnu vaterpolo ligu za veterane

Radojičić: Grad podržava Regionalnu vaterpolo ligu za veterane
Radojičić: Grad podržava Regionalnu vaterpolo ligu za veterane

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da će grad podržati Regionalnu vaterpolo ligu za veterane - južna divizija, koja će biti održana 8. aprila.

Domaćin prvog kola biće Vaterpolo klub veterana "Incel".

Radojičić je novinarima rekao da se ova regionalna liga uklapa i u koncept Banjaluke kao regionalnog centra, o čemu je u posljednje vrijeme bilo mnogo riječi.

"Želimo da se probijamo na regionalnoj sceni i da budemo prepoznatljivi", rekao je Radojičić.

Ističući da se plivački sportovi posljednjih godina u gradu intenzivno razvijaju, Radojičić je rekao da za iduću školsku godinu, u saradnji sa gradskim preduzećem "Akvana" i Gradskim olimpijskim bazenom, pripremaju intenzivan program plivačke obuke za djecu školskog uzrasta.

Regionalna vaterpolo liga je podijeljena na sjevernu i južnu diviziju. Uz banjalučki Vaterpolo klub "Incel", u južnoj diviziji će igrati "Jadran" iz Herceg Novog, "Galeb" iz Makarske, "Vučko" iz Sarajeva, "Gusar" iz Omiša i "Stari as" iz Splita.

U sjevernoj diviziji će se takmičiti beogradski klubovi "Partizan", "Bečej" i "Pijani somovi", te "Vojvodina" iz Novog Sada, "Spartak" iz Subotice, "Polet" iz Sombora i Kruna iz Osijeka.

Regionalnu vaterpolo ligu je podržala kompanija "M:tel".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije