Banja Luka

Rejonske kotlovnice do sezone grijanja

BANJALUKA - Direktor banjalučke "Toplane" Mićo Milovanović rekao je da izgradnja dvije periferne kotlovnice, za šta će biti uloženo devet miliona KM, teče planiranom dinamikom i da se, bez obzira na loše vremenske uslove, nijedan dan ne zaostaje u izgradnji.

"Radi se danonoćno da bi se ispoštovali svi uslovi i rokovi i da bismo kotlovnice izgradili do početka sezone grijanja", rekao je Milovanović Srni i dodao da su kotlovi izgrađeni, a njihova isporuka i montaža počeće krajem mjeseca.

On je naveo da će izgradnja kotlovnica doprinijeti mnogo kvalitetnijem grijanju u naseljima Starčevica i Kočićev Vijenac koja su do sada imala nešto lošije grijanje.

"Sigurni smo da će se isplatiti sav uloženi novac, kao i trud i rad, te da će korisnici biti zadovoljni kvalitetom isporučene toplotne energije", istakao je Milovanović.

On je rekao da će rejonske kotlovnice koristiti drvo kao energent, čime će se smanjiti potrošnja mnogo skupljeg mazuta, a samim tim i troškovi.

Milovanović je podsjetio da je, uporedo sa ovim radovima, u toku i redovni godišnji remont, u koji će "Toplana" ove godine uložiti 2,3 miliona KM, a tokom kojeg će biti sanirani kvarovi nastali u prošloj sezoni.

"Prioritet su bili radovi u centru grada gdje smo promijenili dio cjevovoda koji nam je u prethodnim sezonama pravio najviše problema. Sigurni smo da će se rekonstrukcijom i obnovom ovog dijela mreže poboljšati grijanje i u naselju Sime Matavulja", rekao je direktor banjalučke "Toplane".

S obzirom na nove rejonske kotlovnice, godišnji remont i već sada pune rezervoare mazuta, Milovanović ističe da će "Toplana" za predstojeću sezonu grijanja biti spremnija nego za bilo koju prethodnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije