Banja Luka

Rekonstrukcija vrtića uz pomoć turske vojne misije

Rekonstrukcija vrtića uz pomoć turske vojne misije
Rekonstrukcija vrtića uz pomoć turske vojne misije

BANJALUKA - Predstavnici turske vojne misije u BiH izrazili su spremnost da finansijski pomognu rekonstrukciju vrtića u banjalučkom naselju Starčevica u objektu nekadašnjeg restorana "Ognjište", rečeno je danas nakon sastanka predstavnika grada Banjaluka i predstavnika ove misije.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković rekao je novinarima da bi rekonstrukcija objekta trebalo da bude finansirana sredstvima Vlade Turske i da vrijednost projekta iznosi oko 200.000 evra.

Prema njegovim riječima, u novom vrtiću bi moglo da bude smješteno oko 70 djece.

"Na zadnjem sastanku kod gradonačelnika, predstavnici turske vojne misije su tražili da im se dostavi spisak potencijalnih projekata u Banjaluci i da oni na bazi toga vide koji bi od ponuđenih projekata mogla finansirati njihova Vlada. Načelno smo se danas dogovorili da to bude vrtić na Starčevici", pojasnio je Novaković.

Prema njegovim riječima, projektna dokumentacija je završena i biće dostavljena turskoj vojnoj misiji, a nakon toga slijedi njihov dopis Vladi Turske, koja treba da se izjasni o tome.

"Oni su uvjereni da će dobiti podršku za realizaciju ovog projekta, a poslije toga slijedi raspisivanje tendera. Projekat je podijeljen u dvije faze - prva je sama rekonstrukcija, a druga je opremanje", rekao je Novaković.

On kaže da još nije donesena konačna odluka o opremanju vrtića, ali da su predstavnici turske vojne misije u BiH veoma blizu odluke da učestvuju i u tome.

Novaković nije mogao da govori o početku radova, jer to nije u nadležnosti grada, koji će u projektu biti samo tehnička podrška.

On je izrazio očekivanje da bi radovi mogli početi do kraja godine, te ocijenio da će se realizacijom ovog projekta riješiti veliki problem vrtićkog smještaja u naselju Starčevica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije