Banja Luka

Rekordna prodaja ukrasa u Banjaluci, razgrabljene jelke

Rekordna prodaja ukrasa u Banjaluci, razgrabljene jelke
Foto: N.N. | Rekordna prodaja ukrasa u Banjaluci, razgrabljene jelke
Biljana Popović

BANJALUKA-Rekordna prodaja novogodišnjih ukrasa i jelki već je zabilježena u nekim tržnim centrima, a zbog velike potražnje neki prodavači su morali da obezbijede ove proizvode iz drugih prodajnih objekata, a drugi da nabavljaju nove.

Najjeftinije jelke koštaju tri KM, dok najskuplje, velike, i više od 200 KM, a prodavači kažu da ne pamte da je tako velika potražnja za novogodišnjim drvcima i ukrasima počela ovako rano.

"U jednom marketu jedva sam ugrabila zadnju jelku. Prodavačica mi ju je čak morala donijeti iz izloga. S obzirom na to da su imali akciju, jelku sam platila devet KM. Zato su i rasprodate za jedan dan", priča Rajka K.

Dodaje da joj je prodavačica rekla da se dobro prodaju i jelke koje koštaju od 30 KM pa nadalje.

U "Tropic centru" kažu da imaju različite veličine jelki - od 60 do 250 centimetara, a da najjeftinije koštaju oko tri KM.

"Najviše se prodaju jelke srednje vrijednosti, odnosno one koje su optimalan spoj cijene i kvaliteta", rekla je Aleksandra Marković, menadžer za odnose sa javnošću u službi marketinga "Tropic centra" Banjaluka.

Sanja Timarac, marketing menadžer u TC "Centrum", kaže da kupce najviše interesuju jelke srednjeg cjenovnog ranga, a koje koštaju 24 KM.

Dodaje da je u TC "Centrum" u naselju Petrićevac prije nekoliko dana bila rasprodata određena vrsta jelki i da su nabavili nove, a neke i povukli iz ostalih marketa.

U "Tržnici" se novogodišnje jelke i nakit trenutno najviše kupuju za poslovne objekte, institucije i prodavnice, koji ukrašavaju svoje izloge.

"Još nije počela prodaja svježih jelki na platou 'Tržnice' i na novoj pijaci, a očekuje se da će uskoro početi", kazala je Slobodanka Gaćanović, rukovodilac komercijalnog sektora i marketinga u "Tržnici".

Tržni centar "Verno" za ovu godinu nabavio je veliku količinu jelki, a kako ističu, prodaja novogodišnjih ukrasa kod njih je počela već 1. novembra.

"U novembru je zabilježen rekordni skok prodaje novogodišnjih jelki i ukrasa", kazala je Gordana Vekić, menadžer za nabavku određenih robnih grupa u TC "Verno".

Dodala je da su kupci posebno tražili pastelne boje nakita za ukrašavanje, a najviše su prodali jelki dužine 1,80 metara.

Prodavači u tržnim centrima kažu da u narednom periodu očekuju još veću potražnju za ovim proizvodima.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije